”Personligt lederskab er talentet til situationsbestemt, men med et overordnet formål at håndtere det dynamiske samspil mellem motivation, effektivitet og forandring ved anvendelse af kommunikation, målsætning og problemløsning, hvor styrken i præcision, vidde og timing bliver den afgørende faktor i forhold til at opnå succes.” (Annemarie Østergaard, Succesmagerne, 2003, p. 210)

Download citater

INNOVATIONsPSYKOLOGI

Med en ph.d. i iværksætterpersonlighed, en kandidatgrad i overleverpersonlighed og publikationer om entrepreneurskab og succes har Annemarie Østergaard gennem årene specialiseret sig i de psykologiske aspekter ved innovation. AP ERHVERVsPSYKOLOGERNE har fokus på det enkelte menneske og dette menneskes aktive samspil med omgivelserne. Annemarie Østergaards spidskompetence er personlig innovation og mere specifikt har hun højt specialiseret viden om iværksætterpersonligheden. Et godt eksempel er bogen om iværksættersucces, hvor bl.a. paradokselasticitet og serendipitet bliver introduceret i Danmark: Succesmagerne.

"Bogen er en gedigen dansk modvægt mod strømmen af lettere amerikanske selvudviklingsbøger om succes. Jeg tror, der vil være stor interesse for bogen, om hvad der kendetegner de bedste og muligheden for spejling via redskaberne."
Anny Skov Madsen, DBC

"Klart er det imidlertid, at vi her har fået en gave i form af et apparat, som kan anvendes af enhver af os, og som specielt kan anbefales til folk, der er under personlig udvikling på iværksætterfronten. Og så naturligvis til de institutioner, der beskæftiger sig med entrepreneurship." Professor Erik Johnsen (pdf af anmeldelsen)

 

PUBLIKATIONER

Østergaard, A., & Østergaard, P. (2020). Teampsykologi: Adfærd, roller og discipliner (5. udg.) (Hent pdf)

Østergaard, A. (2019), TeamKey. I Vestergaard & Andreasen (Red.), PBL og Entreprenørskab (pp. 22-23), Aalborg Universitet. (Hent pdf)

Vestergaard, J. (red.), Andreasen, M. B. (red.), Strand, A. M. C., Thorsted, A. C., Østergaard, A., Bak-Jensen, B., Lund, B., Gertsen, F., Aaen, I., Christensen, J. L., & Vistisen, P. (2019), PBL og Entreprenørskab: Sammenkobling og udvikling af begreber og praksis, der fremmer entreprenante kompetencer på tværs af AAU. Aalborg Universitet. (Hent pdf)

Østergaard, A. (2019), The beneficial differentiation within entrepreneurship of self-employed, business owner and entrepreneur. Industry and Higher Education, 31(1), 18-29. (Hent pdf)

Østergaard, A., Santos, S. C., & Costa, S. F. (2018). Psychological Perspective on Entrepreneurship. In R. V. Turcan & N. M. Fraser (Eds.), The Palgrave Handbook of Multidisciplinary Perspectives on Entrepreneurship (pp. 7-41). Palgrave Macmillan. (Hent pdf)

Se alle